La Mahala a fost ridicat „Castelul Fermecat”

La Mahala a fost ridicat „Castelul Fermecat”
Nu este vorba de o vilă luxoasă, ci de o grădiniță de copii, construită după standardele europene
Duminică, 27 noiembrie, în cătunul Prut al satului Mahala a fost deschisă o nouă grădiniță de copii – „Castelul Fermecat”. E a treia grădiniță de copii construită în această localitate nouăsulițeană de când primăreasă este doamna Elena Nandriș. E în plan și construcția celei de-a patra grădinițe, ceea ce demonstrează două lucruri importante: aici sunt multe familii tinere, deci, satul are viitor, și că acest sat dispune de mijloacele financiare necesare, adică este prosper.
Să împarte bucuria locuitorilor cătunului Prut și, în genere, a tuturor măhălenilor au venit înalți oaspeți din raion și regiune – Ion  Muntean, președintele Consiliului Regional Cernăuți, și Evghenia Boiko, șefa Administrației Raionale de Stat Noua Suliță, reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți, în frunte cu Consulul General, Eleonora Moldovan, deputați ai Consiliului Regional Cernăuți și consilieri ai Consiliului Județean Suceava, delegați din județul Suceava și din Moldova, oameni de afaceri și reprezentanți ai mediilor.
După cum e legea creștină, noul locaș a fost sfințit de preoții locali ca cei circa 70 de micuți din sat să se simtă aici sub ocrotirea cerească a Sfântului Ierarh Nicolae, cel care iubește copii și le aduce cadouri, ca aura grijii părintești și divine să pogoare peste acest „Castel Fermecat”.
Vasile Carlașciuc
Libertatea Cuvântului






Trimiteți un comentariu

0 Comentarii