Fanfarele Străbat Hotarele - Fanfara Școlii de muzică din Costiceni, în concert la Leova

Fanfarele Străbat Hotarele - Fanfara Școlii de muzică din Costiceni, în concert la Leova


Pe parcursul zilelor 13-15 martie, în orașul Leova (Republica Moldova) a avut loc etapa a doua al proiectului cultural „Fanfarele Străbat Hotarele”.
Membrii delegați din localitatea Costiceni, raionul Noua Sulița, au fost  conduși  de  domnul  primar Alexandru Munteanu și de profesorul Vladimir Vataman.
La 14 martie, delegații celor trei state partenere, au avut o întrevedere cu președintele Consiliului raional Leova - Efrosinia Grețu. După o discuție sufletistă, avantajoasă și receptivă cu referire la fundamentul cultural comun, la Biblioteca raională „Valeriu Matei”,  a avut loc prezentarea filmului documentar „Comuna Lipovăț în oglinda timpului”.
    La 15 martie, pe strada centrală a orașului gazdă a avut loc o paradă a fanfarelor, după care în incinta Casei raionale de Cultură a urmat un frumos concert susținut de Fanfara orașului Leova, Fanfara Școlii de muzică Costiceni și Fanfara țărănească „Moștenitorii” din comuna Lipovăț.
Doamna Eufrosinia Grețu, șefa consiliului raional Leova, i-a salutat pe toți cei prezenți și pe membrii acestor trei fanfare. Dumneaei a accentuat că proiectul transfrontalier: „Fanfarele străbat hotarele”va avea sorți de izbândă, căci genericul său, ne apropie și ne înfrățește în plan spiritual. 
Domnul Alexandru Munteanu a specificat că Fanfara școlii de muzică din Costiceni este o fanfară tânără. Cel mai mic membru are doar 10 ani. Prin acest proiect și prim munca onestă al domnului profesor Vladimir Vatamanu, orchestra de copii își capătă o experiență  profesională.
„Datorită acestui proiect am devenit mai aproape sufletește. Sper că colaborarea pe care o înfăptuim, să ne creeze un viitor mai prosper. Vă mulțumesc pentru primirea caldă, vă doresc fericire, sănătate, realizare pe plan personal și profesional„ – a spus domnul Alexandru.
Vă reamintim că scopul proiectului operațional comun „Fanfarele străbat hotarele”, este îmbunătățirea situației socio-culturale în zona de graniță prin amplificarea schimburilor culturale și artistice între partenerii români, ucraineni și moldoveni. În data de 29 martie 2015 cele trei fanfare vor susține un concert și la Lipovăț (jud. Vaslui, România). 
Sergiu Barbuța

  
  
  
  
  

  

Comentarii

Activitățile noastre

Imagini vechi din Costiceni și alte sate

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media