Alexandru Nicorici din Costiceni a fost onorat cu distincție militară

Alexandru Nicorici din Costiceni a fost onorat cu distincția militară
„Participant al Operațiunii Anti-Teroriste”
La 22 ianuarie Ucraina serbează Ziua Integrității. Această sărbătoare națională își are începutul din anul 1919 când în Piaţa Sofia din Kiev a fost proclamat Actul de Unire a Republicii Populare Ucrainene şi Republicii Populare Vest-Ucrainene într-un stat unic.
Cu această ocazie, în incinta primăriei a satul Costiceni, a avut loc o ședință solemnă consacrată acestei dăți istorice. Cu mesaj de felicitare în fața celor prezenți s-a adresat primarul satului Costiceni, Vladimir Lupoi, care a menționat că importanța acestei sărbători este deosebită pentru poporul nostru, deoarece de data aceasta evenimentul este marcată în condițiile acute a unui război „nedeclarat” și a situației social-politice nefavorabile din Ucraina.
La această ședință, un moment aparte a fost înmânarea distincției militare de „Participant al Operațiunii Anti-Teroriste” din partea reprezentanților comisariatului militar a orașului Noua Sulița militarului-voluntar Alexandru Nicorici, povestirea căruia a fost publicată la dispoziția cititorilor pe blogul COSTICENI-INFO și pe pagina ziarului „Cuvântul Adevărului” în luna februarie a anului 2015.
Povestirea poate fi citită aici: Întâlnirea de suflet cu militarul Alexandru Nicorici

Comentarii