Pentru încheierea construcției Casei de cultură din Marșinți, care durează circa 30 de ani, e nevoie de 21,9 milioane grivne

Pentru încheierea construcției Casei de cultură din Marșinți, care durează circa 30 de ani, e nevoie de 21,9 milioane grivne
Satul Marșinți din raionul Noua Suliță este cunoscut în întreaga lume prin faptul că-i baștina unor artiști cu renume, printre aceștia fiind Sofia Rotaru, Lilia Sandulesa ş. a. Dar satul Marșinți pretinde și la un „record negativ”. De aproape treizeci de ani continuă aici construcția Casei de cultură, ceea ce nu face cinste satului natal al vedetelor îndrăgite de întregul popor.
Lipsesc mijloace bănești pentru finalizarea lucrărilor pe acest șantier grandios. Dar, iată, zilele trecute „a intervenit” și natura. Vântul puternic a luat acoperișul. Primarul Gheorghe Nichitovici a întreprins măsuri urgente și acoperișul a fost refăcut. Au fost folosiți banii prevăzuți pentru alte proiecte sociale. Or, nu putea să rămână edificiul ridicat fără acoperiș, altfel ploile și zăpada îi aduceau daune și mai mari. Să fie aceasta și un semn că pe șantier vor reveni și alți constructori pentru a duce lucrul la bun sfârșit?
– Lucrările au început în anul 1989 și acum dispunem de a treia parte din documentele necesare. De aceea am invitat specialiști de la Cernăuți, care au întocmit proiectul de deviz. Pentru încheierea construcției sunt necesare 21 milioane 952 mii grivne. Asemenea sumă este imposibil s-o primești din bugetul raionului, a explicat primarul satului, dl Gheorghe Nichitovici. Contăm pe proiectele de colaborare transfrontalieră Ucraina-România-Moldova.
Libertatea Cuvântului

Comentarii