Zeci de credincioși la sfințirea noului cimitir din Vancicăuți

Zeci de credincioși la sfințirea noului cimitir din Vancicăuți
Joi, 24 mai 2018, cu prilejul sărbătorii Înălțarea Domnului, la Vancicăuți, raionul Noua Suliță, a avut loc slujba de sfințire a noului Cimitir Public situat pe strada Păcii.
La slujba de sfințire a locului de odihnă veșnică a participat un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Meletie, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina. Slujitorii Domnului s-au rugat pentru pacea, sănătatea și bunăstarea locuitorilor întregului sat, sfințind totodată o fântână și o crucea imensă realizată din piatră, ambele situate pe teritoriului noului parc din preajma cimitirului.
Pe lângă mulțimea de credincioși, la eveniment au mai fost prezenți și reprezentanți ai administrației publice locale, în frunte cu primarul satului Marian Calancea, consilieri locali, funcționari publici, profesori și oaspeți din alte localități.
Lucrările de amenajare a noului cimitir au fost finanțate de către asociația agricolă „Spicul de Aur”, președinte Ștefan Gligor, iar valoarea costurilor alocate se ridică la peste 1 milion grivne.
Foto: Eduard Ogranovici

Comentarii