Cernăuți: Pomenirea la 40 de zile pentru scriitorul bucovinean Mircea Lutic

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a poetului și traducătorului bucovinean Mircea Lutic, în Capela Mitropolitană din Cimitirul Central din Cernăuți a fost săvârșită o slujba de pomenire pentru sufletul celui răposat. Evenimentul a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care a fost oficiată de preoții Hristofor Gabor, Gheorghe Aroneț, Dumitru Găină și Nicolai Ozereanschii.

Slujba parastasului pentru scriitorul Mircea Lutic, care a urmat imediat după Sfânta Liturghie, a fost oficiată de preotul Gheorghe Aroneț, care a rostit și un cuvânt călduros în memoria scriitorului și prietenului său apropiat.

Printre cei care au participat la pomenirea de 40 de zile de la nașterea sa în veșnicie s-au numărat câțiva reprezentanți ai comunității românești din Cernăuți: Dragoș Olaru – arhivist-istoric, Nicolae Hauca – jurnalist, blogger, Vladimir Acatrini – președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni, Dumitru Fedorcea – membru în conducerea Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” ș.a.

De menționat că inițiatorul organizării acestui eveniment a fost domnul Acatrini Vladimir.

Mircea Lutic (n.1939 - d.2020) a fost o figură emblematică pentru cultura română, un poet, traducător, ziarist și eseist inegalabil, membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina și al aceleia din Republica Moldova.

FOTO: Nicolae Hauca


Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media