Autori de carte și publiciști din regiunea Cernăuți, la Salonul de Carte „Alma Mater Librorum”


În perioada 25-26 noiembrie 2021, în Sala de Lectură „Mihail Iordache” din corpul A al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte „Alma Mater Librorum”.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Bucovinei, sărbătorită pe 28 noiembrie, de către Biblioteca universităţii sucevene, în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară și Alianța Franceză din Suceava.

La ediția din acest an au avut oportunitatea de a participa 20 de edituri, case editoriale și librării din Republica Moldova, Ucraina, Franța, Statele Unite ale Americii și România.

Activitatea cultural-științifică a fost moderată de Prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, director al Bibliotecii Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

Au fost prezentate 30 de lansări și prezentări de carte și reviste, conferințe, numeroase întâlniri cu autorii, editorii, cu personalități ale culturii românești și străine, cu tineri creatori de literatură. În cadrul evenimentului, s-a acordat 12 diplome speciale și peste 50 de diplome de participare.

Ca în fiecare an, Salonul Internațional de Carte „Alma Mater Librorum” s-a bucurat de invitați de onoare, care la cea de-a șaptea ediție a fost Editura Cartier din Chișinău.


Printre participanții la eveniment s-au mai numărat și câțiva autori de carte și publiciști români din regiunea Cernăuți, însoțiți de președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți, dl. Vladimir Acatrini.

Este vorba despre Tatiana Tutunaru Bârzu, profesoară de limba și literatura români de la Școala medie din Probotești, Ținutul Herța, Rodica Zegrea, bibliotecară la Biblioteca din Prisăcăreni, Hliboca, acad. Alexandrina Cernov, directorul Editurii „Alexandru cel Bun” din Cernăuți și Vitalie Zâgrea, jurnalist, preşedintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.

De asemenea, în cadrul salonului de carte au fost expuse câteva titluri de carte editate de Maria Toaca, jurnalistă și publicistă din Cernăuți, Dragoș Olaru, arhivist și istorici bucovinean, Sergiu Barbuța, jurnalist, președintele Societății Culturale „Valea Prutului”, părintele Vasile Molodianov din Târnauca și Zinaida Smochină-Rotaru, poetă și scriitoare din Costiceni.

Invitații din regiunea Cernăuți au prezentat aparițiile sale editoriale apărute în perioada 2019-2021.
Valea Prutului


Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media