Zinaida Smochină-Rotaru, poeta care a încântat generații întregi de copii români din regiunea Cernăuți

Anul acesta, doamna Zinaida Smochină-Rotaru, îndrăgita autoare de poezii pentru copii din Costiceni, regiunea Cernăuți, a împlinit respectabila vârstă de 80 de ani, dar și 34 de ani de activitate pe tărâmul poeziei.

Cu această ocazie, Societatea culturală „Valea Prutului” îi dorește multă sănătate, ani lungi și noi realizări pe tărâmul creației!

Lumea copiilor ocupă un loc aparte în inima doamnei Zinaida. Pe parcursul anilor de activitate dumneaei a scris peste o mie de versuri, povești și povestiri cu tâlc adresare copiilor de etnie română din regiune Cernăuți. Până în prezent, doamna Zinaida a scos de sub tipar șase volume de versuri, ultima a apărut în 2016 și este intitulată „Albinuțele surori, joacă hora printre flori”.

După cum ne-a mărturisit însăși doamna Zinaida, ea început să scrie versuri la o vârstă tomnatică, iar gândurile îi porneau din adâncul inimii. Cel care a influențat-o și a încurajat-o să publice versurile sale în ziar, a fost renumitul poet, savant și publicist basarabean Ion Vatamanu. Cel care mereu a încurajat-o pe doamna Zinaida să scrie este soțului ei, domnul Nicolae Rotaru.

Volumele doamnei Zinaida au fost digitalizate și pot fi accesate pe portalul „Valea Prutului”: goo.gl/KH5i22
Sergiu Barbuța
președintele Societății culturale „Valea Prutului”

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Ciprian Antoche (Facebook)
    Un gând bun și un deosebit respect, ani mulți și sănătoși! Să ne trăiți, stimată doamnă, să ne trăiți căci ne trebuiți!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sofia Roșca (Facebook)
    SINCERE FELICITĂRI ȘI URĂRI DE BINE, STIMATĂ DOAMNĂ ZINAIDA, CU CEI 80 DE ANI!💖💖💖
    DUN SUFLET VĂ DORESC: MULTĂ SĂNĂTATE, PUTERE ȘI SUCCES MAI DEPARTE, PE TREPTELE PROFESIONALE, ALĂTURI DE OAMENII CEI MAI DRAGI, SUFLETULUI DUMNEAVOASTRĂ!💖💖💖
    VĂ ÎMBRĂȚIȘEZ CU MARE DRAG!💖💖💖

    RăspundețiȘtergere