“Mama este inceputul tuturor inceputurilor.” Grigore Vieru

“Mama este inceputul tuturor inceputurilor.”- Grigore Vieru
Mama e cea mai scumpă ființă pentru orice copil. Ea este alinarea și speranța tuturor. Nimeni nu poate înțelege durerea (suferința) unui copil mai bine decât mama, și ea este singura care poate alina această suspinare grea.
Mama – ce cuvânt frumos. Și cât de plăcut e să-l auzi pe un copilaș sau pe oricare altul rostindu-l. De îndată ce ne aducem aminte de mama, în sufletul nostru se reaprinde flacăra iubirii materne ce dăinuie  mereu  în  noi.  Iar atunci  când ne
este greu pe suflet, doar gândindu-ne la ființa dragă – mamă putem alina suferința.
Deși mai suntem ocărâți de ea din când în când, spunându-ne ca am greșit aici, sau ca nu am procedat corect în anumite cazuri, deși se mai supără pe noi ca nu vrem să o ascultam (așa sunt toți copiii uneori), în sufletul ei este prezenta mereu acea dragoste imensa ce o poarta pentru noi toți. Și oricât de mare ar fi supărarea ei, niciodată nu v-a întrece sentimentul de iubire ce îl are fața de propriul ei copil, căci așa sunt mamele. Și cu atât mai mult că mama este persoana pe care o căutam, atunci când toți te-au părăsit.
Mai mereu mama îmi spune: “Voi fi mereu cu tine”. La început nu înțelegeam ce vroia mai exact ea să spună. Deși căutam un răspuns, nu-l găseam. Și ignoram aceste cuvinte ce sunt ca o lira de aur, fără a intra în esența lor. Însă odată cu trecerea timpului, am reușit sa înțeleg cu adevarat acest mesaj al mamei plin de profunzime. Și anume acela ca ea va fi lângă mine pentru totdeauna, în eternitate, orice-ar fi. Odată și odată ea va pleca de lângă noi, însă gândul ce ne v-a duce la ea, v-a dăinui mereu.
Deci orice s-ar întâmpla, să nu uitam de mamele noastre și de dragostea ce o poarta pentru noi, căci ea este cea ce ne-a dat naștere și datorită ei trăim pe acest pământ.
Și mereu să-i spunem aceste cuvinte: “Mama – te iubesc”atâta timp cât mai avem posibilitatea, că mai apoi să nu regretam toată viața. Prețuiți-vă mamele!!!
Iulian Brumă (elev)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii