Să fim mai darnici și mai buni! Sfântul Nicolae prăznuit cu mare cinste în Parohia satului Movila, raionul Herța

Să fim mai darnici și mai buni! 
Sfântul Nicolae prăznuit cu mare cinste în Parohia satului Movila, 
raionul Herța (6 decembrie 2018)
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, reprezintă o zi de mare bucurie pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe din Movila, raionul Herța, păstorită de părintele Igor Andronachi. Evenimentul a adunat în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din această pitorească localitate, numeroși enoriași care au venit de la mic la mare să înalțe rugăciuni către Preabunul Dumnezeu.

Programul sărbătorii a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, care a fost animată de corul Bisericii din Voloca, dirijor Ion Bodnar. Sărbătoarea a fost încununată de un mic concert susținut de copiii din localitate, dar și de oaspeții de seamă din raionul Hliboca, care au prezentat un program de colinde închinat celei mai mari sărbători creștine - Ziua Nașterii Domnului.

La final, preotul paroh Igor Andronachi a făcut referire la viaţa și virtuțile Sfântului Nicolae, iar bucuria copiilor a fost marcată prin primirea de cadouri și iconițe din partea lui Moș Nicolae.

În aceiași zi, zeci de bătrâni singuri, neputincioși și săraci din localitatea Movila, au fost ajutați prin oferirea mai multor pachete cu alimente.

„Sfântul Nicolae a avut aureola unui om bun. În viața lui a fost în ajutor celor bolnavi, călăuzitorul celor ce călătoresc, rugător pentru creștini, săritor la nevoie, aproape de cei în neputință și mai presus de toate a fost un om bun. Este Sfântul care trebuie să ne fie nouă un mare exemplu în viață noastră de zi cu zi. Totdeauna vorbim că trebuie să fim milostivi, să facem fapte bune, să nu-i ocolim pe cei ce ne cer ajutorul, dar de multe ori se primește că noi mult vorbim, dar puțin facem. De aceea e nevoie ca mai ales acuma, când suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, în postul premergător ai măreții sărbători Nașterea Domnului, să depunem stăruință, să fim aproape de cei săraci, să-i ajutăm pe cei ce au nevoie de ajutorul nostru, să aducem zâmbete pe fața copiilor și ai acelora mai triști ca noi. Să nu fim nepăsători, ci să fim sprijinitori. Și atunci vom avea răsplată de la Dumnezeu. Această acțiune de caritate a fost organizată cu sprijinul bunului creștin - Claudiu Vlad și membrilor Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți, cărora îi adresăm profunde mulțumiri și ne rugăm lui Dumnezeu să le răsplătească înmiit pentru această frumoasă faptă”, a precizat părintele Igor Andronachi.

Valea Prutului

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii