„Biserica satului natal” – concurs pentru elevii români din regiunea Cernăuți

Elevii români din regiunea Cernăuți sunt invitați să participe la concursul „Biserica satului natal”, la care se pot înscrie cu o descriere în cele mai diverse forme posibile (eseu, poezie, video, cântec, prezentare în Power Point, desen, sculptură, cântec ș.a.m.d.) a bisericii din satul natal.

Scopul concursului este de a promova și păstra patrimoniul cultural și spiritual al comunității românești din regiunea Cernăuți. Prin prezentarea bisericii din satul natal, elevii sunt încurajați să își exprime creativitatea și să își dezvolte abilitățile de comunicare artistică, în timp ce își aprofundează cunoștințele despre tradițiile și istoria locală. Concursul își propune să consolideze identitatea culturală a tinerilor, să stimuleze interesul pentru valorile naționale și să sprijine educația creștină la nivel local. De asemenea, concursul ar putea încuraja un dialog între generații, conectând tinerii la moștenirea lor culturală.
Concursul este o inițiativă a Centrului Media BucPress și a Societății „Valea Prutului” (regiunea Cernăuți) cu sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Suceava (profesor Daniela Luminița Ceredeev, inspector pentru disciplina religie) și cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Lucrările elevilor pot fi trimise în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2024 pe e-mail: valeaprutului.ua@gmail.com sau pe Viber / Telegram +380665476656 cu o descriere care să conțină: numele și prenumele elevului, vârsta, localitatea și instituția de învățământ.
Limită de vârstă pentru participare: 10-15 ani.
15 cele mai bune lucrări vor fi premiate cu o vizită timp de 3 zile în județul Suceava (mănăstirile din Bucovina, obiectivele istorice și culturale ș.a.). Câștigătorii vor avea șansa de a cunoaște patrimoniul cultural românesc prin vizitarea județului Suceava, un loc bogat în istorie și spiritualitate. Vă așteptăm cu nerăbdare lucrările și vă dorim inspirație și creativitate!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii