Biserica ortodoxă „Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt” din Movila și-a sărbătorit hramul

Joi, 2 iulie 2020, enoriașii bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” din Movila au sărbătorit Hramul acestui sfânt lăcaș din Protopopiatul raionului Herța.

Prăznuirea celor 516 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor a început cu oficierea slujbei Aghesmei și citirea Acatistului Sfântului. Apoi a urmat Sfânta Liturghie praznicală oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului Herța – Protoiereul Pavel Dumitru, duhovnicul raionului Herța – Protoiereul Ioan Caraușu și alți preoți din raioanele Herța și Nouă Suliță care au fost invitați și întâmpinați frumos de către preotul paroh Igor Andronachi.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a urmat slujba specială de resfințire a Sfântului Altar, care fusese recent reparat. Stropind Altarul și Biserica, preoții dimpreună cu credincioșii prezenți  au ieșit afară unde au înconjurat lăcașul sfânt, cântând și slăvindu-l pe „prietenul lui Dumnezeu”, pe Sfântul voievod Ștefan, unde în timpul înconjorului au fost citite 4 Evanghelii corespunzătoare zilei de hram.

A urmat apoi predica rostită de către Protoiereul Ioan Caraușu, duhovnicul raionului Herța, care a vorbit despre viața Sfântă și curată a Sfântului Ștefan, precum și despre exemplul vieții lui pilduitoare pentru generația de astăzi. La sfârșit a luat cuvântul parohul Bisericii, preotul Igor Andronachi, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate și Sfântului Ștefan cel Mare care mereu ne adună la rugăciune, apoi a mulțumit fiecărui preot în parte pentru dragostea și jertfa de a veni și a săvârși în comun Sfânta Liturghie. De asemenea preotul  Igor Andronachi a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți și celor care au contribuit la organizarea frumoasei sărbători de hram al Bisericii. Sărbătorea s-a încheiat cu o masă de praznic organizată cu drag de către gospodinele satului Movila.

Sfinte Binecredinciosule Voievod Ștefan cel Mare roagă-te lui Dumnezeu pentru noi












Trimiteți un comentariu

0 Comentarii