Rugăciune și cadouri pentru copii, la Biserica din Movila Herței, de sărbătoarea Sfântului Nicolae


Vineri, 6 decembrie curent, de sărbătoarea Sfântului Nicolae pe stil nou, numeroși copii și enoriași herțeni și-au îndreptat pașii spre Biserica Adormirea Maicii Domnului din Movila a protopopiatului Herța, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie oficiată de actualul paroh Igor Andronachi, precum și de oaspetele său din Chișinău - protoiereul Severian Gheras (originar din Movila).

La Slujba Acatistului și Sfânta Liturghie creștinii i-au avut ca oaspeți pe membrii Corului de bărbați de la biserica din Hrușăuți (comuna Voloca, Hliboca), care împreună cu corul bisericii din Movila au intonat Cântările Sfintei Liturghii şi alte cântări bisericeşti.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Slujbe corurile au prezentat un mic concerte de colinde, specifice acestei perioade premergătoare Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. În timpul Liturghiei, preotul Severian Gheras a ținut un cuvânt de învățătură cu ocazia marii Sărbătorii al Sfântului Ierarh Nicolae și a perioadei Postului în care ne aflăm. Apoi, cu prilejul prăznuirii aceluiași sfânt, care este și ocrotitorul tuturor copiilor, toți cei mici au fost binecuvântați și au primit în dar câte un cadou cu dulciuri din partea Bisericii. Copiii au fost foarte bucuroși, iar dragostea și entuziasmul se vedeau în fiecare zâmbet luminos și îmbrățișările strânse și sincere pe care le ofereau părinților slujitori.

După rugăciunea Domnească, mulțime de copii și maturi s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale Domnului Hristos. Apoi la încheierea Sfintei Liturghii preotul Igor a ținut cuvântul de mulțumire pentru toți cei prezenți, menționând că: „Sfântul Nicolae a avut aureola unui om bun, în viața lui a fost în ajutor celor bolnavi, călăuzitorul celor ce călătoresc, rugător pentru creștini, săritor la nevoie, aproape de cei în neputință și mai presus de toate a fost un om bun. Este Sfântul care trebuie să ne fie nou un mare exemplu în viața noastră de zi cu zi”.











Trimiteți un comentariu

0 Comentarii