Biserica Ortodoxă din Movila l-a sărbătorit pe Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Movila Herței, 2 iulie 2023

Biserica Ortodoxă din satul Movila, Ținutul Herța, a prins viață într-o atmosferă de înaltă trăire duhovnicească în dimineața zilei de duminică, când a sărbătorit hramul în cinstea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Evenimentul a fost marcat printr-o serie de ceremonii religioase și momente pline de însemnătate pentru credincioși.

Slujba hramului a început cu oficierea slujbei Aghesmei și citirea Acatistului Sfântului, aducând în prim-plan figura Sfântului Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți voievozi din istoria Moldovei și unul dintre cei mai venerați sfinți din Biserica Ortodoxă Română. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele protopop al raionului Herța, Protoiereul Pavel Dumitru, și de părintele Vasile Cazac, parohul Bisericii din satul Fundoaia și Dimca, care au fost invitați special la eveniment și întâmpinați cu căldură de către parohul Bisericii din Movila, Preotul Igor Andronachi.

După încheierea Sfintei Liturghii, preoții împreună cu credincioșii au ieșit în curtea Bisericii, unde au înconjurat lăcașul de cult purtând cruci și podoabe, într-o procesiune plină de cântări și laude închinată Sfântului Ștefan. În timpul acestui înconjur, au fost citite pasaje din Evanghelii, relevante pentru ziua de hram.

Urmând acest moment de închinare și evlavie, Protoiereul Pavel Dumitru a rostit o predică emoționantă, subliniind viața Sfântului Ștefan și virtuțile exemplare ale acestuia, care au rămas un model de urmat pentru toți credincioșii. La final, parohul Bisericii, Preotul Igor Andronachi, a adresat un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu și Sfântului Ștefan, pentru că îi adună mereu pe toți credincioșii în rugăciune. De asemenea, a exprimat recunoștința față de preoții invitați pentru participarea și săvârșirea Sfintei Liturghii în această zi specială. De asemenea, el a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care au contribuit la organizarea sărbătorii de hram a Bisericii.

În spiritul comunității și al bucuriei, credincioșii au luat parte la o agată frățească, organizată cu drag de către gospodinele satului Movila, încheind astfel sărbătoarea.

Hramul Bisericii Ortodoxe din Movila în cinstea Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt a reprezentat un prilej de adâncire a credinței și de celebrare a unei personalități istorice și spirituale importante pentru comunitatea locală. Rugăciunile și slujbele speciale au contribuit la întărirea legăturii dintre credincioși și valorile creștine, aducând binecuvântare și speranță în inimile tuturor celor prezenți.

Urmăriți-ne pe Telegram: t.me/valea_prutului_info






Trimiteți un comentariu

0 Comentarii