Grupul folcloric „Ghiocel” din Vancicăuți-Costiceni, la Ziua comunei Voitinel, județul Suceava

Cu o prestație artistică plină de măiestrie și pasiune pentru tradiții, grupul folcloric „Ghiocel” din Vancicăuți-Costiceni a adus bucurie și culoare sărbătorii comunei Voitinel, județul Suceava. Evenimentul a avut loc în ziua de 20 iulie 2023, iar coordonatorul grupului, profesorul Vladimir Rața, a fost mândru să vadă talentul și entuziasmul membrilor săi.

În cadrul festivităților dedicate zilei comunei, tinerii artiști de pe Valea Prutului au oferit un frumos spectacol, captivând publicul cu melodii și cântece populare.

Pe scena amenajată în centrul comunei au urcat: tinerii artiști - Marin Apopi, Bețiu Dumitru, Arsenie Eremia, Eremia Mariela, Postolachi Marin, Cușnir Alexandru, solistul Gheorghe Stratulat, precum și instrumentiștii Vladimir Rața și Eugen Malenchi.

Pe lângă participarea la Ziua comunei Voitinel, membrii grupului „Ghiocel” au avut parte și de experiențe culturale deosebite în timpul vizitei lor în județul Suceava. Aceștia au vizitat Salina Cacica, care i-a fascinat cu peisajele subterane impresionante și istoria sării, reprezentând o parte importantă din patrimoniul local.

De asemenea, tinerii artiști au avut privilegiul de a vizita două dintre cele mai renumite mânăstiri din sudul Bucovinei - Mânăstirea Putna și Mânăstirea Sucevița. Aceste locuri încărcate de spiritualitate au oferit participanților o perspectivă asupra bogatei istorii și artei religioase românești.

Profesorul Vladimir Rața a subliniat importanța implicării tinerilor în păstrarea tradițiilor și a spus: „Sunt extrem de mândru de pasiunea și dăruirea cu care acești tineri artiști au prezentat tradițiile noastre populare. Prin activitățile noastre, ne străduim să transmitem moștenirea culturală a înaintașilor noștri și să o împărtășim cu toți cei care ne ascultă și ne urmăresc”.

Evenimentul a fost salutat de localnicii din Voitinel, care au apreciat efortul și talentul membrilor grupului „Ghiocel”.
Valea Prutului








Trimiteți un comentariu

0 Comentarii