În regiunea Cernăuți a ajuns un nou transport de ajutoare umanitare din partea Asociației Rădăuțiul Civic


Un nou transport umanitar alcătuit din alimente, saltele și generatoare a ajuns sâmbătă, 22 aprilie, în comunitățile din regiunea Cernăuți. Este vorba despre 24 de saltele, 100 de cutii cu alimente și 2 generatoare de energie electrică.

Ajutoarele au fost colectate cu sprijinul Asociației Rădăuțiul Civic prin campania „Fondul de Solidaritate” și cu ajutorul Fundației CARE International, conform BucPress.

Ajutoarele urmează să fie distribuite în regiunea Cernăuți de către Societatea Bibliotecarilor Bucovineni în comunitățile și centrele care găzduiesc în continuare refugiați veniți din zona de război.

Reprezentanții asociației au fost primiți de consulul general al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu. Cu această ocazie au fost discutate și viitoare proiecte comune în domeniul cultural și umanitar.

Duminică, 23 aprilie, Asociației Rădăuțiul Civic a trimis un nou transport de medicamente la Spitalul regional din Ivano-Frankovsk.

Asociația “Rădăuțiul civic” a fost activă în efortul umanitar încă din primele zile ale războiului, trimițând până în prezent peste 200 de transporturi umanitare (peste 1300 de tone de ajutoare) în Ucraina.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii