Satul Mahala a sărbătorit 551 de ani de la prima atestare documentară


La data de 25 aprilie, satul Mahala din regiunea Cernăuți a sărbătorit 551 de ani de la prima atestare documentară, iar jubileul a fost sărbătorit la Liceul „Grigore Nandriș”, transmite BucPress.


La eveniment au participat  Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, șefa Departamentului pentru Cultură și Sport a comunei Mahala, Elena Nandriș și jurnalista Maria Andries, membră a Societății Scriitorilor Bucovineni.


În cadrul evenimentului, copiii din Mahala au interpretat imnul satului pe versurile regretatului poet Vasile Tărâțeanu și cu melodia creată de Elena Nandriș, care în trecut a fost primarul comunei și profesor de muzică. De asemenea, a fost organizat un moment de reculegere pentru a-i comemora pe tinerii căzuți pe câmpul de luptă în războiul ruso-ucrainean.


Liceul „Grigore Nandriș” din Mahala a fost ales ca loc pentru sărbătoarea jubileului comunei, deoarece este o instituție cu o istorie de 163 de ani, iar mulți dintre cei mai renumiți fii ai satului și-au petrecut aici tinerețea. Acesta este considerat ca fiind un loc unde trecutul este prețuit, prezentul este încurajat, iar viitorul este construit.


În ultimii 15 ani, comuna Mahala s-a înfrățit cu mai multe localități din România, iar evenimentul a fost o oportunitate pentru a consolida aceste legături și pentru a celebra istoria și cultura comunei.




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii