Liceenii din Iordănești au participat la Festivalul Interetnic din Negostina, județul Suceava

Liceenii din Iordănești au luat parte la Festivalul Interetnic „Conviețuiri” desfășurat în Negostina, județul Suceava. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Suceava, organizația locală Negostina, și a avut loc duminică, 14 mai.

Primarul comunei, Vasile Șoiman, a salutat participanții, iar inspectorul școlar Ilie Sauciuc, președintele filialei Suceava a UUR, a moderat festivalul. La eveniment au participat treisprezece formații reprezentând diferite etnii, printre care ucraineni, bulgari, macedonieni, greci, armeni, ruși lipoveni, polonezi, romi, maghiari, ceși și slovaci.

Elevii de la liceul din Iordănești, sub îndrumarea directorului Vasile Ioneț au fost invitați să participe la festival. Aceștia au fost reprezentați de elevii din clasele a 7-a și a 9-a, precum și de interpreta Boicu Jenica din clasa a 4-a. Liceenii au fost primiți cu ospitalitate de către gazde și au avut ocazia să interpreteze cântece românești și ucrainene. De asemenea, au admirat prestațiile profesioniste ale ansamblurilor etnicilor care conviețuiesc în România, inspirându-se și denumirea festivalului „Conviețuiri”.

Parada portului popular a marcat începutul evenimentului interetnic, iar românii de pe Valea Siretului, prezenți la festival împreună cu profesoarele Zoia Lutic și Vera Șapca, au fost invitați să deschidă coloana.

Liceul din Iordănești transmite sincere mulțumiri organizatorilor pentru invitație și ospitalitatea oferită.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii