O alee consacrată militarilor decedați pe front, inaugurată în centrul orașului Noua Suliță

La data de 13 mai a.c., în comuna Noua Suliță a fost inaugurată o Alee a Gloriei dedicată memoriei militarilor locali care au decedat pe câmpul de luptă la scară largă decantat de Rusia în Ucraina. În total, au fost expuse portretele a 17 eroi din comună care și-au jertfit viața pentru libertatea și independența țării, conform unui comunicat de presă al Primăriei Noua Suliță.

La inaugurarea aleii au participat rudele și apropiații eroilor, precum și reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile. În semn de respect față de memoria acestora, a fost ținut un moment de reculegere.

Primarul comunei Noua Suliță, Maria Nicorici, în discursul său a menționat că prin inaugurarea acestei alei se aduce un omagiu fiecărui militar decedat, care n-a ezitat să se ridice în apărarea țării. Deschiderea aleii este un avertisment pentru fiecare dintre noi cu privire la prețul libertății.

La comemorarea militarilor au participat și reprezentanții orașului înfrățit cu Noua Suliță, Joniškis din Lituania – Vitalijus Gailius și Aivaras Rudnickas. În cadrul evenimentului, și-a amintit despre fiul său căzut în lupte – Valentin Ciupac, mama sa Dora. La mitingul de doliu a răsunat rugăciunea pentru Ucraina.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii