Zi de hram la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Voloca


În satul Voloca comunitatea parohială a sărbătorit într-un mod festiv hramul bisericii locale, ocrotite de Sfântul Ierarh Nicolae făcătorul de minuni. Evenimentul a adunat credincioși și clerici din întreaga eparhie, care au participat la ceremoniile religioase și l-au cinstit împreună pe sfânt.

Slujba a început cu citirea Acatistului Sfântului Nicolae, unul dintre cele mai cunoscute imnuri închinate acestui sfânt venerat în întreaga lume ortodoxă.

În timpul slujbei, preoții s-au rugat pentru pacea în țară și pentru izbăvirea de orice formă de amenințare. Rugăciunile s-au concentrat și asupra celor afectați de conflicte și calamități, cerând ocrotirea și ajutorul divin pentru cei aflați în suferință.

Predica a fost ținută de preotul Vasile Paulencu, care a adus în fața credincioșilor cuvinte de învățătură și îndrumare spirituală. El a subliniat importanța credinței și a compasiunii în relația cu cei din jur, încurajând comunitatea să fie solidară și să ofere ajutor celor nevoiași.

Finalizând slujba, participanții au pornit într-o procesiune în jurul bisericii, purtând cruci și icoane, iar Evanghelia a fost citită cu solemnitate. Într-un moment special de pietate, în apropierea mormântului preotesei Viorica, soția preotului paroh Ioan Gorda, s-a săvârșit o litie de pomenire în memoria celor adormiți.

Sărbătoarea parohială în cinstea Sfântului Nicolae din satul Voloca a adus împreună comunitatea locală într-un act de credință și comuniune, întărind legăturile spirituale și consolidând valorile religioase ale acestei localități.

Pe 22 mai în regiunea Cernăuți își sărbătoresc hramul o mănăstire și 36 de biserici, inclusiv lăcașurile sfinte din Voloca, Costiceni, Marșenița, Cerlena, Pătrăuții de Sus și Poeni-Poleana.












Trimiteți un comentariu

0 Comentarii