Eroii căzuţi în Primul Război Mondial, comemoraţi la Biserica din Costiceni

Peste 75 de militari din comuna Costiceni, ținutul Hotin, şi-au pierdut viaţa în luptele duse în Primul Război Mondial.

Duminică, 13 noiembrie 2022, la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Costiceni, regiunea Cernăuți, a avut loc o slujbă de pomenire pentru odihna sufletelor tuturor ostașilor din localitate, căzuți pe câmpurile de luptă, dispăruți fără urmă sau decedați în lagărele de prizonieri în timpul Primului Război Mondial (1914-1918).

Serviciul divin a fost oficiat de Preacucernicul Părinte Aurel Pițul, la inițiativa Societății culturale „Valea Prutului”. Acțiunea de comemorare s-a desfășurat cu prilejul împlinirii a 104 de ani de la semnarea Armistițiului din 11 noiembrie 1918 de la Compiègne (Franța), care a pus capăt conflagrației mondiale.

Mai mulți localnici, enoriași și urmași ai eroilor căzuți pe câmpul de luptă, au participat la slujba de pomenire, pentru a le cinsti memoria și jertfa lor.

În total, satul Costiceni (inclusiv cătunele Pol-Vancicăuți și Dumeni) a pierdut în acest cumplit război peste 75 de eroi. Printre cei decedați se întâlnesc următoarele nume de familie: Amorțitu, Baban, Cocostârc, Clipa, Costân, Captari, Cârstea, Cuciuc, Dogolici, Druc, Govornean, Gorea, Guțu, Glib, Hmeli, Ivanov, Nicorici, Muntean, Lupoi, Pascari, Precup, Postolachi, Popovici, Rața, Reus, Rotari, Sârbu, Smochina, Stanciu, Sucevan, Șeremet, Vacaraș, Vataman, Zagrebelinîi și Zamfira.

Mulțumim părintelui paroh, Aurel Pițul și enoriașilor Bisericii din Costiceni, pentru implicarea și bunăvoința de care au dat dovadă.

Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru pace în Ucraina, pentru oprirea confruntărilor sângeroase, pentru a fi izbăviți de izbucnirea unui nou război mondial!

Societatea culturală „Valea Prutului”




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii