Anatol Dumitraş s-a stins din viață. Cântărețul a fost răpus de cancer.

Anatol Dumitraş s-a stins din viață. Cântărețul a fost răpus de cancer.

În dimineaţă zilei de 14 iunie 2016, la vârsta de 60 de ani, Anatol Dumitraș, interpretul de muzică uşoară din Republica Moldova, s-a stins din viață. Cântăreţul a fost răpus de cancer.
Artistul va fi înmormântat joi, la Cimitirul Central din Chişinău, de pe strada Mateevici – transmite publika.md
Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni.
Deoarece înclinaţiile sale muzicale îi dădeau ghes, interpretul abandonează cu uşurinţă prima meserie şi îmbrăţişează muzica. Cariera sa de interpret începe în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei Bucuria”, un an mai târziu îl găsim în componenţa altui ansamblu – „Legenda”, iar pe parcursul anilor 1986-1989 este solist al formaţiei „Plai”.
Din anul 1989 şi până în anul 1991 a fost solist şi conducător artistic al formaţiei Olymp”, apoi în perioada 1991-1993 - solist şi conducător artistic al formaţiei „Alai”.
În 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici” din Chişinău. Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Din 1995 deţine titlul onorific de maestru în artă.
Discografia sa numără albumele Sus paharul” (2000), „Ultima seară” (2003), „Azi la masa mare” (2005), „Anii mei - destinul meu” (2007) şi „Roata vieţii”, înregistrat în 2008.

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media