Moment duhovnicesc deosebit la Dranița-Șendreni. A fost resfințită Biserica veche cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”

Moment duhovnicesc deosebit la resfințirea Bisericii vechi 
din satul Dranița-Șendreni (24 noiembrie 2018)Biserica veche cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din satul Dranița-Șendreni, a cărui preot paroh este Părintele Ioan Cobliuc, a fost resfințită sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Mina din Frigia.

A fost un eveniment deosebit pentru această localitate, deoarece Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a lăcașului de închinăciune, vechi de peste 170 de ani, a fost săvârșită de Preacuviosul părinte arhimandrit Nichita, secretarul Mitropoliei Cernăuțiului și Bucovinei, însoțit de un sobor de preoți de la mai multe biserici din raion și regiune.

Slujba de binecuvântare a lăcașului de cult a fost prilejuită de finalizarea lucrărilor de reparație, realizate aici în ultima perioadă prin aportul enoriașilor și gospodarilor din sat.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Ioan a mulțumit preacuviosului arhimandrit Nichita pentru prezență, iar credincioșilor pentru sprijinul oferit în reparația bisericii. La rândul său, secretarul mitropoliei a oferit din partea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Meletie, diplome de aleasă cinstire ctitorilor acestui sfânt lăcaș.Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media