Hram la mănăstirea din Boian. Credincioși din întregul ținut au participat la slujba religioasă


La 25 septembrie 2021, Mănăstirea de măici din Boian s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare prin prăznuirea Hramului Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Plângătoare”.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitului Mitropolit Longhin Jar, ctitor al Mânăstirii Bănceni, Alături de ierarh la eveniment au participat Arhiepiscopul Eusebie de Șepetivka și Slavutici, Episcopul Siluan de Herța, precum și o mulțime de preoți și diaconi al Eparhiei Cernăuților și a Bucovinei.

Alături de clerici, la slujbă au asistat o mulțime de credincioși, pelerini din întregul ținut.

La sfârșitul slujbei, ÎPS Longhin a rostit un cuvânt de învățătură, felicitându-i pe mireni cu sărbătoarea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Plângătoare” și pentru faptul că rămân statornici în credința lor ortodoxă.

Vă aducem la cunoștință faptul că mănăstirea de măici din Boian a fost înființată în anul 1995 sub tutela bisericii din localitate, ce poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Anume în acest sfânt lăcaș, în seara zilei de 18 decembrie 1993, pe când se slujea utrenia, creștinii aflați la slujbă au fost martorii unei adevărate minuni. Din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi. Mitropolitul Onufrie, Arhiepiscopul Cernăuților și Bucovinei pe atunci, a verificat faptul și s-a constatat că e o minune Dumnezeiască și icoana a fost canonizată.

Obștea monahală s-a format la scurt timp după această minune.

Inițial, mănăstirea a activat ca schit sub grija spirituală a Mănăstirii „Înălțarea Domnului” din Banceni, măicile find preocupate de îngrijirea copiilor orfani și rucodelie.

Statutul mănăstirii a fost recunoscut prin decretul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene la 29 decembrie 1999.

Valea Prutului





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii