Au răsunat colinde și la azilul de bătrâni din Stălinești, raionul Noua Sulița

Au răsunat colinde și la azilul de bătrâni din Stălinești, raionul Noua Sulița
Celui ce dă şi Dumnezeu îi dă, spune înţelepciunea poporului. Acţiunile de binefacere întotdeauna au fost apreciate, dar mai ales cele săvârşite întru binele oamenilor în vârstă, care la apusul vieţii s-au pomenit în azil.
În luna decembrie, membrele Ansamblului vocal „Ţărăncuţa” din Marşinţi, raionul Noua Suliţă, au vizitat Azilul de bătrâni din Stălineşti, acelaşi raion. Au venit cu cântecul, dar şi cu cadouri. Bătrânii au rămas încântaţi şi foarte mulţumiţi de această vizită.
Între timp, „Ţărăncuţa” a participat la un festival al tradiţiilor populare de la laşi, unde s-a bucurat de mare succes. Dar, revenind la Marşinţi, nu au uitat de promisiunea dată: să mai treacă încă o dată pe la bătrânii de la Azilul din Stăşineşti. Harnicele gospodine au gătit şi sarmale, şi alte bucate de Crăciun şi au plecat la Stălineşti. Au pregătit şi cadouri pentru fiecare persoană întreţinută la azil. Le-au înseninat sufletele cu colinde, iar câţiva copii au interpretat „jocul căiuţilor”. A fost o adevărată sărbătoare de Crăciun.
Vasile Carlașciuc
Libertatea Cuvântului





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii