Muzeul e locul unde îți poți regăsi strămoșii, originea și identitatea (fotografii)

Dragi cititori, astăzi vă propun să vizionați o expoziție virtuală de fotografii realizate în sălile al două muzee din Republica Moldova.
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova. Istoria Muzeului începe în anul 1889, când Zemstva Basarabiei a organizat Expoziţia Agricolă şi Industrială, care a şi stat la baza fondării instituţiei muzeale.
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală pe parcursul existenţei sale şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creând colecţii ce reflectă istoria naturală, natura contemporană, evoluţia societăţii umane şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei iar mai târziu a Republicii Moldova. În prezent deţine un patrimoniu de circa 135 mii de piese.
Tastează „Vezi mai Departe” pentru a vizualiza colecția muzeelor



















Muzeul Național de Istorie a Moldovei
Actul de înființare a muzeului de istorie poartă data de 21 decembrie 1983Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituţii muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât şi al prestigiului ştiinţific.
Actualmente Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei este subordonat Ministerului Culturii al Republicii Moldova, activitatea sa ştiinţifică fiind coordonată de către Academia de Ştiinţe a Moldovei.




Spada lui Ștefan cel Mare (copie)
















Trimiteți un comentariu

0 Comentarii