Turneului de sf. Paști din satul Tărăsăuți, raionul Noua Sulița (13 aprilie 2015)

Tradiționalui Turneu la fotbal de Sfintele Paști.
satul Tărăsăuți, raionul Noua Sulița 
(13 aprilie 2015)
La 13 aprilie, pe terenul sportiv din satul Tărăsăuți, raionul Noua Sulița, la inițiativa președintelui Federației locale de fotbal Igor Chirilescu, care în același timp exercită funcția de antrenor a echipei locale, cu sprijinul nemărginit al Asociației cultural-sportive „Ștefan cel Mare și Sfânt” din raion,  a fost organizat tradiționalul Turneu de sfintele Paști.
La acestă competiție au participat 4 echipe de fotbal, trei din raionul Noua Sulița și una din raionul Hotin. În urma tragerilor la sorți, s-a stabilit ca echipa gazdă, FC „Tărăsăuți” va juca cu echipa FC „Vancicăuți-Marșinți”, iar echipa FC „Cerlena” va juca cu oaspeții din raionul Hotin FC „Grozinți”.
Turneul într-adevăr, s-a dovedit a fi unul interesant. Fotbaliștii s-au străduit din răsputeri să-și apere cu demnitate onoarea sportivă a satelor natale. Stadionul era plin de suporteri. Poziția lor a fost calmă și adecvată.
Tastează „Vezi mai departe” pentru a vizualiza mai multe fotografii

La finalul partidei, victoria a aparținut echipei FC „Cerlena”, care a învins într-o serie de penalty-ul cu scorul 6-5 echipa FC „Vancicăuți-Marșinți”. Distincția cea mai văluroasă pentru învingătorii turneului a fost „Cupa Asociației cultural-sportive Ștefan cel Mare și Sfânt”. Printre cei mai activi fotbaliști ai acestui meci, s-au evidențiat jucători Igor Gânganu și Rostislav Malenchii.
-Organizarea Turneului de sfintele Paști este un bun prilej pentru tineri de a se recrea alături de prieteni într-un mod activ și sănătos de viață. Încurajarea spiritului competitiv - până la urmă, esența jocului de echipă, este o plăcere și evadare din cotidian. - spune domnul Chirilescu.
După cum a menționat domnul Igor, fotbalului tărăsăuțean a reapărut pe la finele anilor '90, după o scurtă criză socio-economică din țară. Însă acum situația s-a revigorat, chiar la anul viitor antrenorul  planifică să înființeze o școală de fotbal.
Unicul scop pe care-l urmărește domnul Igor, este altoirea dragostei față de sport pentru generația tânără.
Sergiu Barbuța

























Trimiteți un comentariu

0 Comentarii