„Strâmba” - Muntele uluitor din Transcarpatia care îți taie respirația

Muntele „Strâmba” - cel mai frumos și înalt vârf al Parcului Național „Sânevâr” din regiunea Transcarpatia
Vară este cel mai favorabil anotimp unde monotonia vieții zilnice obișnuite poate fi preschimbată într-un itinerar sănătos la munte.
Liniștirea și ospitalitatea munților Carpați este cea mai bună terapie pentru toate grijile cotidiene, iar odihna activă îmbinată cu aerul curat, va sluji un remediu universal pentru toate bolile.
Aventurierii, pornind la drum, de multe ori își pun în aplicare misiunea de a cuceri cel mai înalt vârf din zonă. În Parcului Național „Sânevâr” din regiunea Transcarpatia, lângă satul Coloceava (Ucraina) se află muntele „Strâmba” care are o înălțime de 1719 metri.
Originea numele provine de la cuvântul românesc „strâmb” și este considerat unul dintre cele mai mari și mai pitorești vârfuri muntoase din Ucraina, un loc extrem de văluros pentru turiști.
Cu siguranță, vizitând acest loc în memoria dvs. va persista pentru mult timp peisajele incitante, imaginile naturale unice, animalele și plantele uimitoare ale acestei împrejurimi.
Drumul spre munte nu este unul dificil deoarece traseul marcat cu punctul roșu începe din satul Coloceava. Lungimea traseului este de 15 km. Pe drum veți putea admira numeroase obiective naturale de relaxare.
Lanțul muntos este format din mai multe dealuri și are o lungime de 3000 de metri. Aici cresc diverse plante rare incluse în Cartea Roșie a Ucrainei (Gențiana, Centaurea carpatică, Ciurul zânelor, Arnica montană și altele). În partea estică al muntelui, la o altitudine de 1600 de metri deasupra nivelului mării, se află un pitoresc lac, de 8 metri lungime și 4 metri lățime. Adâncimea maximă a acestui rezervor unic este un pic mai mult de un metru. Apa în lac este destul de tulbure. Pe munte cad adesea ploi, astfel încât apa nu se evaporă.
În partea superioară a muntelui se află o cruce de lemn care a fost înălțată de localnici în anul 2008.
În fiecare an, la 23 august, de Ziua drapelului național al Ucrainei, angajații Parcului Național „Sânevâr” amplasează în vârful muntelui drapelul galben-albastru.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii