Ziua Națională a României, marcată la Cernăuți (FOTO)

Ziua Națională a României, marcată la Cernăuți (FOTO și VIDEO)
Cu ocazia „Zilei Naționale a României”, la Cernăuți s-a desfășurat o serie de acțiuni culturale la care au participat românii și ucrainenii din regiune.
Manifestarea a început cu un Te Deum de pomenire a eroilor neamului românesc la Catedrala Pogorârea Sfântului Duh din orașul Cernăuți oficiat de părintele Arhimandrit, Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna. Apoi, la Muzeul de Artă din Piața Centrală a fost vernisată Expoziția cunoscutul maestru fotograf cernăuţean Vasile Paladean sub genericul „Mănăstirile din Nordul României în fotografii”.
În după-amiaza zilei de 1 decembrie, liderii asociațiilor culturale românești din regiune, reprezentanți ai autorităților, profesori, studenți, ziariști și funcționari din cadrul misiunii diplomatice a României au participat la ceremonia de depunere de flori la monumentul poeților naționali Mihai Eminescu și Taras Şevcenko din centrul orașului.
Momentul culminant al evenimentului a avut loc la ora 14:00 în incinta Teatrul Academic Muzical-Dramatic „Olga Kobylianska”. Aici, pe scena instituției a avut loc un spectacol extraordinar de dansuri și cântece populare românești susținut de Ansamblul Folcloric „Hora” din comuna Vlăsineşti, artistul Emerit al Ucrainei, maestrului Nicolae Hacman, artista Maria lliuț însoțită de Ansamblul Etnofolcloric „Crenguţa de Iederă” și de Grupul Folcloric „Ai lui Ştefan noi oşteni” din Vicovul de Sus, județul Suceava.
Șirul de evenimente dedicat Zilei Naționale a României la Cernăuți au fost organizat de Consulatul General al României la Cernăuți în frunte cu doamna Eleonora Moldovan, în colaborare cu Direcția Românii din Afara Granițelor din cadrul Institutului Cultural Român.



























Slujba de pomenire a eroilor neamului românesc la Catedrala Pogorârea Sf. Duh din Cernăuţi de Ziua națională a României
Foto: Vladimir Acatrini


















Trimiteți un comentariu

0 Comentarii