Ansamblul „Țărăncuța” din Marșineți, la Festivalul „Satule, mândră grădină” din raionul Drochia

Ansamblul etnofolcloric „Țărăncuța” din Marșinți, premiat la Festivalul „Satule, mândră grădină” din raionul Drochia, Republica Moldova

Obiceiuri vechi din vatra satului. La 22 octombrie curent, în localitatea Chetrosu, raionul Drochia, Republica Moldova s-a desfășurat prima ediție a Festivalului-iarmaroc „Satule, mândră grădină”.
La eveniment au participat zeci de meșteri populari, gospodari din tot raionul, dar și ansambluri folclorice care au încins atmosfera cu cântece bătrânești și numere de dans. Printre aceștia s-au numărat și membrii mult îndrăgitului ansamblu de cântece tradiționale românești din raionul Noua Suliță „Țărăncuța” din satul Marșineți, din care face parte doamna Sofia Roșca, poeta, artistă amatoare și meșteriță populară din regiunea Cernăuți.
Artiștii nouasulițeni au fost însoțiți de primarul satului Marșineți, domnul Gheorghe Nichitovici.
În cadrul festivalului gospodinele din raionul Drochia s-au lăudat cu cele mai alese bucate tradiționale cu care au fost serviți toți vizitatorii, iar la eveniment nu au lipsit nici meșterii populari veniți din mai multe regiuni ale Basarabiei.
Primarul satului Chetrosu Ion Prodan, a menționat că scopul acțiunii este de a arăta tradiția vie a culturii basarabenilor și a obiceiurilor lăsate de la strămoși.
Sergiu Barbuța
Ziarul Libertatea Cuvântului


























Trimiteți un comentariu

0 Comentarii