Semnătura reușitei are abrevierea școlii din Dranița

Toamna nu mai e o adolescentă! Iat-o măiastră, cu parfum de ciorchine răscoapte și cu straie arămii, inspirate din paleta cu care se pictează icoanele. Este atât de îndrăzneață încât nu renunță nici la Fanfară, nici la Valsul Cocorilor. Înclin să cred că și la iarnă va fi tot toamnă – asta pentru că, pe Valea Prutului, Dumnezeu îngăduie Raiul. 

Toamna se numără bobocii – proverb care se potrivește, precum o broșă, uriașului Castel de Înțelepciune situat la marginea unui Codruț de brazi, adică Școala din Dranița. Aceasta va rămâne de-a pururi cea mai superbă priveliște de pe meleagurile în care Iubirea pentru Carte nu se va diminua niciodată. Școala a devenit unicat prin meritele deosebite în formarea caracterelor solide menite să răspândească Omenie. Felul aparte în care se gospodărește localitatea Dranița este un produs al celor care și-au însușit exemplar lecția de viață oferită cu generozitate de către Dascăli. 

Astăzi este despre Tine – Școala noastră și nu putem decât să ne imaginăm câte piste de zbor ai lansat pentru mii și mii de absolvenți în acești cincizeci de ani! Ești în Jubileu, iar în preajma Ta reverențele curg fără capăt... Peisajul este unul inedit, asemenea celui de la Palatul Regal. Hainele celor care vin să Te omagieze provin din stofe alese, iar sub ele, ah!, câte inimi și inimi care bat pentru Tine! 

Noi îți mulțumim pentru ȘANSA de a fi fost parte din ceea ce ești. Am plecat pe drumul vieții visători, cucerind Universități și alte inimi, dând viață copiilor noștri și regăsindu-ne mai apoi în temele lor de acasă... Noi am avut fericiri care ne-au urcat până la stele, dar și căderi mai jos de pământ, iar deasupra tuturor acestor lucruri a planat întotdeauna Victoria! Da, Victoria – pentru că A INVINGE a fost cea mai prețioasă lecție pe care ne-ai oferit-o. 

Mulți din noi, absolvenții Tăi, rămași la fel, cu aceeași chitară în spate și cu aceeași plasă de fluturi alergând după poezii, îți mărturisim că iubirea noastră pentru Tine este eternă. Școala noastră – ești giuvaierul faptelor noastre bune! Tu – Legendă Vie, astăzi ești motivul pentru care noi, cei risipiți prin lume, îți trimitem recunoștința pură din toate punctele geografice în care ne aflăm: de la Statuia lui Ovidius din Tomis – România și de la cea a lui Ștefan cel Mare din Chișinău, de la înălțimea Turnului Eiffel – Paris și din Celebrul Ochi al Londrei, de la Reședințele Conteselor din Italia – căci acolo suntem cei mai mulți și din Țara Frăguțelor – Spania, de pe Continente Înzăpezite, dar și de prin Deșerturi Toride. 

Dorul nostru pentru Tine nu are limite și acest sentiment naște unicul reproș pe care îl aducem trecutului: de câtă magie ar fi fost nevoie pentru a ne lăsa corigenți, în clasa XI-a, pe toți? Și acest lucru în numele încă unui an minunat pe care l-am fi trăit în Adevăratul Spirit de Carte – aici, în Școala noastră? Da... Anii s-au topit mai repede ca o lumânare în sfeșnic și din toate a rămas Înțelepciune: Adevărata Școală nu este aceea de care îți amintești cu drag pe la diverse ocazii. Adevărata Școală este acea Școală pe care nu o uiți niciodată! 

În biografia noastră avem un lucru de valoare: acesta este Atestatul care poartă numele Tău – Școala din Dranița. Iar semnătura reușitei noastre are cu siguranță abrevierea numelui Tău. 

Promite-ne să fii ETERNĂ !
Pentru: Valea Prutului, 
Dorina CIOBANU, 
absolventă a Promoției 1995

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii