Biserica din Vancicăuți, resfinţită după ample lucrări de reconstrucție

Biserica din Vancicăuți, resfinţită după ample lucrări de reconstrucție
Credincioșii din mai multe sate ale raionului Noua Suliță au participat duminică, 22 octombrie, la resfinţirea Bisericii „Sf. mucenic Dimitrie” din localitatea Vancicăuți. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei ÎPS Meletie. Lucrările de reconstrucție a acestui sfânt lăcaş, care are peste 115 ani, au fost susținute de familia Gligor și credincioşii din parohie.
În cadrul slujbei de resfinţire a bisericii Părinte Meletie, prin purtarea de grijă a Mitropolitului Onufrie, a oferit domnului Ștefan Gligor, renumitului întreprinzător nouasulițean care a sprijinit financiar repararea lăcașului, Ordinul Bisericii Ortodoxe din Ucraina în cinstea Sf. Ierarh Nicolae, precum și icoana Sfântului Ștefan cel Mare. O mulțumire aparte a fost transmisă gospodarilor Eduard Sripnic, Diana Gîz și Ion Negruță, dar și tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea acestei sfinte biserici.
În finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit cuvânt de învăţătură şi a transmis tuturor credincioşilor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească și le-a vorbit despre folosul rugăciunii pe care trebuie să o înălțăm în biserică, rugăciune pentru cei vii dar și pentru cei adormiți.
Foto: Andrii Romanțov; Costel Balan





















Trimiteți un comentariu

0 Comentarii