Constantin Mandicevschi, 158 de ani de la naștere

Constantin Mandicevschi, 158 de ani de la naștere
Duminică, 1 octombrie 2017, comunitatea românească din regiunea Cernăuți, reprezentată de istorici și oameni de cultură din nordul Bucovinei, au participat la o slujbă de Te Deum prilejuită de aniversarea a 158 de ani de la nașterea profesorului și renumitul bibliotecar bucovinean Constantin Mandicevschi, cel care a scris versurile celebrului cântec „Cântă cucu-n Bucovina”.

Slujba de pomenire a fost oficiată la mormântul ilustrului profesor bucovinean de către părintele Cristofor Gabor, din inițiativa membrilor Societății Bibliotecarilor Bucovineni (președinte Vladimir Acatrini).

Despre viața și activitatea profesorului Constantin Mandicevschi au vorbit istoricii Dragoș Olaru și Dumitru Covalciuc, directorul școlii medii din Băhrinești Mihai Acatrini, ziaristul Nicolae Toma, vice-președintele Societății „Golgota” a Românilor din Ucraina Vasile Rauț, diplomatul român de la Consulatul General al României la Cernăuți Edmond Neagoe și alții.

Manifestarea s-a încheiat cu un minirecital de cântece psaltice și patriotice, prezentate de elevii Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuți.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media