La 1 martie, în incinta Casei raionale de cultură din Noua Suliţă, a avut loc Festivalul tradiţional „Mărţişor 2018”. În cadrul ediţiei din acest an festivalul a derulat cu un program special, divers şi interesant pentru publicul meloman.
Moderatorii festivalului au fost Victoria Plevan, colaboratoare la Secţia raională de cultură Noua Suliţă și Igor Sanciuc, directorul Casei de cultură din Bălcăuți.
Locuitorii oraşului şi raionului au primit în dar multe mărţişoare muzicale, oferite cu mult drag de colectivele artistice amatoriceşti din raionul Noua Suliţă la care s-au alăturat şi oaspeţii onoraţi din raionul Herţa, Republica Moldova şi România.
Cei care au încântat publicul nouasuliţean printr-un spectacol muzical-coregrafic de excepţie au fost Grupul folcloric de copii de la Casa de cultură din Tărăsăuţi, Colectivul de dansatori „Mărţişor” din Marşinţi, Colectivul de dansatori „Mioriţa” din Boian (solistă Lia Strajebota), Ansamblul emerit de dansuri populare al Casei raionale de cultură „Vatra”, Colectivul de dansatori „Temp” din Porvirna, Colectivul de dansatori „Nathnennea”, Fanfara populară de amatori a Casei raionale de cultură, Orchestra de muzică populară „Mugurel” a Casei raionale de cultură (solişti Natalia Andrieş şi Igor Sainciuc), Ansamblul de dans popular „Vatra” (Tohatin, Republica Moldova), Fanfara Casei de cultură din Toporăuţi, Orchestra de muzică populară a Şcolii de muzică „M.Mozgovoi” din Noua Suliţă (solişti Natalia Andrieş şi Anatolie Călăraş), Ansamblul de dansuri „Bucuria” de la Casa de cultură din Dinăuţi, Colectivul etnofolcloric „Ţărăncuţa” din Marşinţi, Orchestra de muzică populară „Plaiul Herţei” a Casei raionale de cultură Herţa (solişti: Natalia Ceucă, Cezara Ceucă şi Sergiu Ruşceac), Orchestra „Bucovina Band” şi Ansamblul Folcloric „Doina Carpaţilor” (Iași, România) (solişti Mădălina Avădănei şi Patricia-Georgiana Lauş).
Evaluările artiştilor au trezit admiraţie în rândul spectatorilor, alegându-se cu aplauze furtunoase din partea lor. De asemenea, din partea organizatorilor festivalului au primit diplome şi menţuni. Deşi afară era un ger năprasnic, sala de festivităţi a Casei raionale de cultură era arhiplină. Datorită bunei organizări şi a numărului impunător de spectatori, sărbătoarea „Mărţişorului” a fost una dintre cele mai bune ediţii din ultimii ani şi rămâne unul dintre cele mai îndrăgite şi aşteptate evenimente muzicale ale primăverii în raionul Noua Suliţă.
Totodată, la eveniment au luat parte sponsorii care au contribuit la buna desfășurare a festivalului, precum și reprezentanţii autorităţilor publice locale, care au adresat mesaje de felicitare cu ocazia sosirii primăverii şi au menţionat importanţa păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor în raionul Noua Suliţă.
0 Comentarii