Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”
(20 decembrie 2018)
Artiștii din raionul Noua Suliță au participat la o paradă impresionantă de datini și obiceiuri la Darabani
Joi, 20 decembrie 2018, în municipiul Darabani, județul Botoșani, s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”.
În acest an manifestarea etno-culturală a debutat cu o paradă impresionantă de datini și obiceiuri românești de Crăciun, care a străbătut orașul până la Casa de Cultură „Theodor Balș”.
Festivalul s-a axat pe tradițiile de Crăciun și Anul Nou, cu colinde şi obiceiuri specifice, precum Dansul măștilor, Plugușorul, Capra, Calul, Ursul, Sorcova...
În interiorul instituției, cei mai tineri participanți au interpretat colinde, urături și alte obiceiuri tradiționale. Pe scenă au evoluat și două ansambluri din raionul Noua Suliță, în special - Ceata de colindători din Vancicăuţi, coordonator profesorul Vladimir Rața și Ansamblul etnofolcloric din Mahala, însoțit de doamna primar Elena Nandriş.
Artiștii din Ucraina i-au bombardat pe dărăbăneni cu bomboane, entuziasmându-i la culme pe copiii din sală. Colindătorii au fost răsplătiți de spectatori cu zâmbete și ropote de aplauze.
Festivalul a continuat afară. Unul dintre cele mai frumoase momente ale Festivalului a fost oferit de membrii colectivului etnofolcloric „Căiuții” din Vancicăuți, prezenți pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment datorită Societății publice „Valea Prutului”.
Pe scena improvizată au mai evoluat ansambluri din județul Botoșani, dar și ceata de urși de la Comănești din județul Bacău. Aceștia au fost aplaudați la scenă deschisă de publicul prezent.

Valea Prutului


Video

Ceata de colindători și căiuții din Vancicăuți


Ansamblul Comunei Mahala




Foto







































































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii