Icoana făcătoare de minuni de la Boian. Maica Domnului plânge de 25 ani

Icoana făcătoare de minuni de la Boian. Maica Domnului plânge de 25 ani
În seara zilei de 18 decembrie 1993, pe când în Bisericuța de la Boian se slujea utrenia, creștinii aflați la slujbă au fost martorii unei adevărate minuni.
La chemarea preotului în fața iconostasului: „Pe Născătoarea de Dumnezeu și Maica Luminii, întru cântări cinstindu-o să o mărim”, din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi.
Fecioara a plâns pentru o săptămână întreagă, iar apoi lacrimile sale au început să se verse mai rar. Peste un an, a început să plângă și Pruncul Iisus, pictat în brațele Mamei Sfinte.
Mitropolitul Onufrie, Arhiepiscopul Cernăuților și Bucovinei pe atunci, a verificat faptul și s-a constatat că e o minune Dumnezeiască și icoana a fost canonizată.
Există o mulțime de marturii despre minunile săvârșite de această icoană sfântă. 
Plânsul icoanei se mai repeta din când în când. Astfel, din august 1997 pana pe 13 decembrie în același an, nu s-au mai ivit lacrimi pe chipul Fecioarei. În dimineața acelei zile s-a citit acest nou Acatist, iar seara a început să plângă. Parohul a observat și a dat de veste Ierarhului, care a venit a doua zi, după slujba și a săvârșit un Te-Deum cu acatistul Maicii Domnului. În tot timpul acesta au izvorât lacrimi.
Fruntea Fecioarei este străjuită de-o coroana de aur, la fel și cea a Pruncului. De-a latul icoanei sunt înșirate lănțișoare cu cruciulițe, lăsate de credincioși. Broșe din aur, cu pietre prețioase, au fost puse de credincioase la icoană, s-o împodobească și să le poarte noroc.
Zilele trecute s-au împlinit 25 de ani de la această mare minune.
Comentarii