La Stălinești a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei

La Stălinești a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei
În Căminul cultural din Stălinești, a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei. La această măsură, a fost invitat poetul popular, deținătorul premiului literar - muzical  Stepan Sabadaș - Sergiu Bespalco.
„Poezia este hrana noastră spirituală” - cu această frază poetul a deschis măsura propriu zisă, apoi a povestit amănunțit despre cele patru plachete de versuri ale sale, când și unde au văzut lumina tiparului și din fiecare carte, a recitat câte un vers.
Cristina Cecan, eleva școlii locale, care a participat la concursul raional în cinstea poetului național Taras Șevcenco, unde a ocupat un loc de cinste, a recitat un fragment din creația Marelui Poet, fiind primită cu multă căldură de cei prezenți.
Și alți elevi au recitat versuri și au discutat împreună cu poetul despre arta frumosului - Poezia. 
La această măsură, a fost invitat încă un poet stălineștean - Petru Mițnei, care din păcate n-a avut posibilitate să participe, dară vreau să menționez, că dumnealui anul acesta a împlinit 50 de ani de la prima publicație în revistele și ziarele raionale și regionale.
Această măsură de suflet sperăm, că a lăsat o amprentă pozitivă în inimile celor prezenți și acelor, care v-or citi lucrările poeților stălineșteni.
Irina  MIȚNEI, profesoară a CIE Stălinești

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media