Artiștii din Mahala au participat la Festivalul Internațional „Rodul Pământului” din Cumpăna

Artiștii din Mahala au participat la Festivalul Internațional „Rodul Pământului” din Cumpăna

În perioada 28 – 29 septembrie a.c, în comuna Cumpăna din județul Constanța, România, s-a desfășurat un eveniment dedicat pământului, gastronomiei românești și internaționale, bogăției etnografice și folclorice. 

Este vorba despre Festivalul Internațional „Rodul Pământului”, unde potrivit organizatorilor au participat peste 10 mii de spectatori, inclusiv producători agricoli, crescători de animale, meșteri populari, gospodine, etc. din România, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Grecia, Republica Moldova, veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie, dar și la lucrul câmpului.

În cadrul evenimentului a avut loc parada portului popular, o expoziție cu vânzare a recoltei pământului, o expoziție și promovare turistică și gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată, concursuri de sculptură în fructe și legume, rețete inedite, spectacole de muzică populară.

La sărbătoare au participat zeci de interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice din România, Republica Moldova și Ucraina, iar printre invitați s-a numărat și o delegație din comuna Mahala din regiunea Cernăuți în frunte cu doamna primar Elena Nandriș, cu care Cumpăna este înfrățită de trei ani. Din delegație au mai făcut parte membrii Ansamblului etnofolcloric „Armonia”, directorul și conducătorul artistic de la Casa de cultură din Mahala, domnul Ilie Caulea și doamna Marina Gostiuc.

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine, sare și must de către primarul comunei Cumpănă, Mariana Gâju.

Valea Prutului















  





























Trimiteți un comentariu

0 Comentarii