Sfințirea unei troițe dedicate eroilor neamului, la Boian

Sfințirea unei troițe dedicate eroilor neamului, la Boian
Duminică, 29 septembrie 2019, în cimitirul central din Boian, a avut loc un eveniment cultural-duhovnicesc, ce a constat în sfințirea unei Troițe închinate tuturor eroilor satului căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea neamului și a credinței strămoșești. 

Slujba de sfințire a troiței a fost oficiată de preotul Vasile Nicoriuc, unul dintre principalii organizatori care a contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

„Noi, cei care avem fericirea să trăim pe acest pământ, nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei, care cu prețul propriei vieți, au făcut posibil să ne bucurăm de viață, să ne vedem copiii și să ne bucurăm de toate beneficiile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Eroii căzuți pe front, acasă erau așteptați de părinții lor cei dragi, copii, nepoți și rude. Toți vroiau să trăiască, să se bucure de lumina zilei. Casele, mașinile, tot ce este material, sunt lucruri trecătoare. Și doar amintirile, pacea sufletească și spirituală, credința în Dumnezeu - sunt lucruri veșnice...”, a subliniat domnul Viorel Bosovici, unul dintre săteni prezenți la evenimentul de suflet.

Valea Prutului




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii