Tocăniță cu morcov și ceapă ca la Costiceni - o rețetă simplă și savuroasă
Mod de preparare:
Este o rețetă preparată tradițional în perioada rece, de obicei la sărbători sau ocazii speciale. Carnea la țară, pe timpuri, era servită cu anumite prilejuri - conferind zilei o ținută de sărbătoare.
1. Pregătim carnea și prazul – care vor merge la cuptor pe tavă
- Tăiem carnea de pui bucăți mari - (lungime - o palmă de femeie și lățime - de 3 degete);
- Tăiem prazul bucăți mici și îl așternem pe tavă – care va merge la cuptor;
- Carnea o frecăm cu sare și piper măcinat turnăm puțin ulei peste carne și-l distribuim pe toată suprafața cărnii pe ambele părți;
- Adăugam o cănuță de apă, nu mai mult - în tava cu carne;
- Dăm tava la cuptor la 200 gr. Celsius - pentru o oră;
2. Între timp - ne ocupăm de garnitură:
- Trecem morcovul prin rozătoarea mașcată;
- Tăiem ceapa mărunțel în formă de cuburi ;
- Mărunțim usturoiul;
Apoi - pregătim morcovul înăbușit cu ceapă prăjită:
- Într-o tigaie mare, bine călită, adaugăm ulei de floarea soarelui, prăjim ceapa până devine puțin transparentă,
- începem să adăugăm pe rând - usturoiul, mai apoi morcovul, condimentând cu sare, piper, piper boabe, frunză de dafin;
3. După ce scoatem carnea coaptă din rolă, o feliem bucățele, apoi o acoperim cu garnitura preparată anterior
Așa se prepară Tocănița de pui cu morcov și ceapă ca la Costiceni, Ținutul Hotinului, și poate fi servită separat, sau ceva gen - cartofi prăjiți.
Mâncarea a fost gătită de domnul Vladimir Captari, originar din Costiceni, regiunea Cernăuți, și publicată pe canalul de Youtube BigTable.
Poftă bună!
0 Comentarii