Formații și ansambluri folclorice din regiunea Cernăuți la Festivalul „Colinda de la Darabani”


În preajma și în timpul luminoaselor sărbători de iarnă, în România au loc mai multe festivaluri de datini. În ultimii ani tot mai des participă la ele și colective artistice din localitățile românești din regiunea Cernăuți. 

Vineri, 20 decembrie 2019, în municipiul Darabani, județul Botoșani, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Colinda de la Darabani”. 

Tradițional, festivalul a început cu parada urătorilor și colindătorilor la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă”, iar spectacolul folcloric s-a desfășura pe scena din fața Casei de Cultură „Theodor Balș”. 

La ediția a III-a festivalul, care s-a axat pe tradițiile de Crăciun și Anul Nou, cu colinde și obiceiuri specifice de iarnă au fost invitați un număr impresionant de participanți – circa 500. 

De menționat că pe scenă au evoluat șase colective artistice și ansambluri folclorice din regiunea Cernăuți, fiecare încercând să aducă în fața publicului colinde și tradiții cât mai autentice. Este vorba despre Ceata de Căiuți din satele Costiceni și Vancicăuți, Grupul folcloric „Sirețelul” din Țureni-Cernăuți, Ansamblul „Armonia” din Mahala, Ceata de Căiuți din Culicenii-Herței, Ansamblul „Tălăncuța” din Oprișeni și Ansamblul „Miorița” din Boian. 

Pe scena improvizată au mai evoluat ansambluri din județul Botoșani, ceata de urși de la Comănești, județul Bacău, dar și cunoscutul artist bucovinean Marius Zgâinau.











































































































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii