În Ajunul Crăciunului, colindele tradiționale românești au răsunat la Vancicăuții Mici

Din seara Ajunului și până în zilele Crăciunului, copiii merg la colindat pe la rude și vecini, vestind prin cântecele lor nașterea Pruncului Iisus Hristos. Cele mai frecvente cântece de stea au conținut religios: „O, ce veste minunată”, „Steaua sus răsare”, „Trei păstori se întâlniră”. 

Obiceiul de a vesti nașterea lui Hristos se păstrează cu sfințenie în satul Costiceni. Tradițional, în seara zilei de 6 ianuarie, locuitorii satului se întâlnesc la sfânta Cruce din Vancicăuții Mici pentru a asculta cele mai frumoase colinde tradiționale românești.

În acest an, cu mari emoții și cu bucurie în suflet, au venit să transmită, prin colinde, cele mai alese felicitări și urări de sănătate, colindătorii de la școala locală de muzică, însoțiți de doamna profesoară Valeria Vataman și membrii Grupului vocal feminin al satului Costiceni, îndrumați de doamna Maria Vlad.  La încheiere, preotul Aurel Pițu, parohul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Costiceni, le-a oferit iconițe celor prezenți, urându-le tuturor Crăciun Fericit.
Valea Prutului












Trimiteți un comentariu

0 Comentarii