Obiceiurile de Iarnă din Costiceni ar putea fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO

Obiceiul tradițional „Irodul” sau umblatul cu „Calul” din Costiceni, dar și alte tradiții populare care există în regiunea Cernăuți, ar putea fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Despre acest lucru a comunicat Serviciul de presă al ARS Cernăuți.

Pentru a face acest lucru posibil guvernatorul regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk, a început pregătirea documentelor relevante, notează Agenția Bucpress.

„În prezent, „Malanca” este inclusă în lista regională a elementelor patrimoniului cultural imaterial. Ar trebui apoi inclusă într-un registru național similar și numai atunci documentele vor fi transmise UNESCO.

Termenul „tradiția de Anul Nou a malăncii cernăuțene” se referă la mai multe tipuri ale acestui obicei care există în regiunea Cernăuți, care sunt uniți de o idee comună - de a începe Anul Nou, scăpând de tot răul.

Cu toate acestea, în diferite părți ale regiunii acțiunea are o realizare excelentă, diferită de la sat la sat. Acestea sunt, în special, Malanca de la Vașchivți, Malanca urșilor de la Crasna, Malanca de la Suhoverca (sat din raionul Cozmeni), Malanca de la Horbova, Malanca de la Costiceni, Malanca din Chelmenți.

Pe lista siturilor patrimoniului cultural imaterial UNESCO din Ucraina sunt incluse: tradiția picturii Petrikivka, cântecele cazacilor din regiunea Dnipropetrovsk și ceramica pictată din Cosău (Kosiv)”, se arată într-un comunicat al ARS Cernăuți.
Valea Prutului

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media