La Cernăuți a fost lansată cartea „Istoria românilor canadieni 1890-2020”


În orașul Cernăuți a fost lansată monografia „Istoria românilor canadieni 1890-2020” de Ștefan Străjeri. Sosit din statul american Michigan, dar fiind originar din Pojorâta, județul Suceava, autorul a prezentat românilor din regiunea Cernăuți o istorie a unei comunități înstrăinate, transmite agenția BucPress.

Printre paginile acestei cărți găsim informații prețioase despre românii emigrați din localitatea bucovineană Boian, despre modul cum aceștia și-au păstrat graiul și tradițiile.

Evenimentul, organizat în cooperare cu Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina, a fost moderat de Maria Toacă, coordonatoarea Bibliotecii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuți.

De asemenea, la eveniment a fost prezent un grup de români din localitatea Boian, care l-a invitat pe autor să viziteze moșia strămoșească a lui Ion Neculce.

Autorul cărții s-a arătat a fi încântat și impresionat de frumoasa ocazie de a dialoga cu românii din regiunea Cernăuți într-un cadru cultural inedit.









Trimiteți un comentariu

0 Comentarii