„Ziua Cunoștințelor” la Școala medie „Ion Vatamanu” din Costiceni (1 septembrie 2021)


A trecut vara, vacanţa mare a rămas în urmă. Începe toamna, iar odată cu ea a sosit şi 1 septembrie – primul clopoţel pentru cei mici şi ultimul pentru cei care au păşit pe ultima treaptă școlară.

Buchete de flori se văd de dimineaţă pe străzi… Copiii, sau mai bine spus, deja elevi, încep o nouă pagină a vieţii – viaţa de școlar. Unii păşesc pentru prima dată pragul Școlii medii „Ion Vatamanu” din Costiceni, alţii vin să-şi continue drumul cunoştinţelor pe coridoarele acestei instituţii.

La ora 8.30 a început careul solemn care a devenit deja o tradiţie în această frumoasă instituție școlară. Mai întâi, elevii din clasa întâi, însoțiți de părinți, au venit sub aplauze în fața colegilor mai mari și primei lor învățătoare, apoi a răsunat Imnul de stat al Ucrainei.

La careu au participat starostele satului Costiceni, doamna Valentina Caba, directoarea școlii, doamna Nelea Muntean, colectivul pedagogic al instituției, părinţi, elevi. Fiecare dintre ei au vorbit foarte frumos şi emoţionant despre 1 septembrie.

Cuvinte de felicitare şi îndrumare au primit elevii școlii, în special elevii absolvenți, dar şi micuţii din clasa întâi.

Bucurie, emoţie şi entuziasm se vedeau pe feţele elevilor care au aşteptat nerăbdători începerea orelor. Apoi, elevii clasei a X-a i-au ajutat pe micuţii din clasa a I-a să dea primul sunet, oferindu-le în dar câte un glob pământesc. Cu toții s-au prins în horă.

După încheierea careului, școlarii au fost conduși de doamna dirigintă Ina Surugiu în clasa în care vor învăța în următorii ani. A urmat prima lecţie. Corabia „În Țara Cunoștințelor” a pornit la drum!
Valea Prutului














Trimiteți un comentariu

0 Comentarii