Sărbătoare la Lehăceni (Priprutia). Cinci ani de la Înființarea Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” (12 februarie 2022)

Credincioșii ortodocși români din Parohia Ortodoxă „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea Lehăceni (Priprutia), au sărbătorit sâmbătă, 12 februarie 2022, cinci ani de la înființarea parohiei.

Acest moment aniversar deosebit a culminat cu slujirea Sfintei Liturghii arhierești de către Înaltpreasfințitul Meletie, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei, având alături în slujire un frumos sobor de preoți și diaconi.

Din soborul de preoți slujitori a făcut parte Părintele Alexandru Tanas, Parohul Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Lehăceni, Părintele Gheorghe Moroz, Protopopul cercului Noua Suliță, Părintele Ioan Gorda, Protopopul cercului Hliboca, Părintele Vasile Covalciuc, Protopopul cercului Storojineț, precum și alți preoți din ținut.

Totodată, manifestarea religioasă dedicată hramului bisericii s-a bucurat de prezența a numeroși credincioși din localitate.

Cu ocazia acestei aniversări, slujitorii altarului au sfințit noile clopote ale parohiei, instalate în prejma sfântului lăcaș.

La final, cuvântul de învățătură a fost rostit de către Părintele Vasile Covalciuc, Protopopul cercului Storojineț.

La rândul său, ÎPS Meletie le-a mulțumit din inimă preoților prezenți și tuturor credincioșilor care au asistat la Sfânta Liturghie și s-au rugat cu inima curată către Dumnezeu.

Reamintim că târnosirea bisericii de lemn cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Lehăceni (Priprutia) a avut loc pe 12 februarie 2017.
Sergiu Barbuța (Valea Prutului)













Trimiteți un comentariu

0 Comentarii