Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată la Berestea

Pe data de 21 februarie a.c., se sărbătorește Ziua Internațională a Limbii Materne. Cu acest prilej, în localitatea Berestea s-au desfășurat mai multe activități educaționale.

Prima acțiune dedicată Zilei Internaționale a Limbii Materne a avut loc în incinta bibliotecii locale. Evenimentul, coordonat de frații Andrei și Alexandru Cociurca, de a fost un bun prilej de reunire a tinerilor din localitate.

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre importanța păstrării și promovării limbii și culturii române, au fost comemorate personalitățile de vază ale neamului care au contribuit la dezvoltarea ei, s-au recitat poezii în această limbă europeană.

Participanții la eveniment au punctat de asemenea faptul că toate limbile pământului sunt la fel de importate, o ierarhizare a importanței graiurilor fiind imposibilă.

A doua activitate a avut loc la Gimnaziu din Berestea și a fost organizată de învățătorii claselor primare - Cristina Perebucovschi, Veronica Dolghii și Alina Kozlov, precum și de profesoara de limbă și literatură română, Maria Cociurca. 

Limba maternă este parte a identității și un factor determinant în definirea unei comunități etnice. Regiunea Cernăuți este locul unde conviețuiesc de sute de ani diferite minorități etnice, fapt pentru care acest ținut a fost definit nu de puține ori drept un model de conviețuire interetnică și interreligioasă. Aici, ucrainenii, românii, evreii, germanii și alte etnii au fost mereu un exemplu de conviețuire, toleranță și respect. 
Valea PrutuluiComentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media