Ajutor umanitar pentru persoanele vârstnice și social-vulnerabile


Vinerea trecută, pe data de 28 aprilie, membrii Societății Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți, cu sprijinul Asociației Rădăuțiul Civic și Fundației CARE International a continuat să ofere ajutoare umanitare pentru persoanele social-vulnerabile din ținut. În cadrul acestei acțiuni, a fost oferit un generator electric pentru a ajuta la deservirea Liceului din Băhrinești (fostul raion Hliboca).

În aceiași zi, membrii societății s-au deplasat la Costiceni (fostul raion Noua Suliță) unde au oferit mai multe cutii cu produse alimentare și saltele persoanelor vârstnice și celor ce necesită îngrijire speciale. Printre beneficiarii acestor ajutoare s-au numărat poeta Zinaida Smochină-Rotaru și pictorul Vasile Petreni, care au primit cu bucurie aceste donații.

Ajutorul umanitar a fost distribuit localnicilor din Costiceni cu ajutorul Societății culturale „Valea Prutului”.


De menționat că săptămâna trecută Societatea Bibliotecarilor Bucovineni a livrat mai multe ajutoare umanitare într-un cămin pentru bătrâni și persoane cu dizabilități din Ciudei, dar și în satul Pătrăuții de Jos. De asemenea, o parte din ajutoare au fost trimite în zona de luptă prin intermediul domnului Andrei Schipor.

Asociația "Rădăuțiul civic" a fost activă în efortul umanitar încă din primele zile ale războiului, trimițând până în prezent peste 200 de transporturi umanitare (peste 1300 de tone de ajutoare) în Ucraina.

Le mulțumim pentru sprijinul și implicarea voluntarilor în această acțiune umanitară.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii