Zinaida Smochină-Rotaru în ospeție la Grădinița „Ghiocelul” din Costiceni

Zinaida Smochină-Rotaru în ospeție 
la Grădinița №.2 „Ghiocelul” din Costiceni
Harnică ca o albină, poetesa populară al localității Costiceni, raionul Noua Suliță Zinaida Smochină-Rotaru, anul acesta a izbutit să editeze cea de-a cincea carte pe cont propriu, adresată copiilor de la grădinițe și elevilor din clasele primare.
Tastează „Vezi mai Departe” pentru a vizualiza mai multe fotografii
-Copii sunt cele mai strălucitoare perle pentru orice părinte – spune poetesa. Însă, din păcate, doamna Zinaida, nu și-a imaginat și nu a trăit o viață fericită de mamă. De aceea prin versuri fermecătoare și povestiri fabuloase, dumneaei își manifestă toată dragostea pentru copii.
Poeziile sale sunt scrise pe înțelesul tuturor. Citindu-le poți fi ademenit în mreaja universului celor mici. Autoarea crede, că cea mai mare armă împotriva răutății înrădăcinate în adâncul sufletului oricărui om, este surâsul inocent al copilăriei.
De fiecare dată, când poetesa editează un nou volum de poezii, în primul rând ea vizitează copilașii grădiniţelor locale, pentru a le citi despre: „Ilenuța și Ionel, cățeluși și iepurași, ghiocei și ciupercuțe.” etc.
Nu a fost o excepție și data aceasta. Grădinița №.2 „Ghiocelul” din Costiceni a întâmpinat-o pe poetesă cu brațele deschise.
-Această întâlnire a devenit o tradiție frumoasă la Costiceni  – consideră doamna Zinaida. Autoarea nădăjduiește că copiii grupelor mare și mijlocie ale Grădiniței №.2 „Ghiocelul” din Costiceni au beneficiat de o întâlnire memorabilă.
- Ori de câte ori scriu ceva nou, mă gândesc la copiii cei mici. Ei îmi dau inspirație, energie și motivație. Când îi vizitez, mă strădui să le ofer câte ceva nou din cele scrise.
Poetesa este de părerea că citirea favorizează creșterea nivelului de educație a copiilor.
-Vreau să-i îndemn pe părinții să citească odraslelor lor cât mai multe poezii și povești în limba română, doar așa ei vor îndrăgi neamul. În caz că nu aveți la îndemână carte de povești, pe internet puteți găsiți totul.
Sergiu Barbuța
Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media