La Costiceni s-a desfășurat un seminar teoretico-practic al directorilor din școlile raionului Noua Sulița

În ziua de 21 noiembrie a anului curent Școala medie „Ion Vatamanu” din localitatea Costiceni a găzduit seminarul raional al directorilor instituțiilor de învățământ mediu.
Seminarul a inclus un program de activitate care a cuprins câteva compartimente teoretico-practice.
După vizita oficială întreprinsă la Muzeul de studiere a ținutului natal, oaspeții au asistat la ore ce au inclus momente de educație patriotică, dragoste față de cultură și artă națională, precum și valorificarea trecutului istoric, prin care a fost dat să treacă poporul nostru.
Ora de istorie: „Eroismul poporului nostru în anii celui de-al doilea război mondial” a fost susținută de profesorul metodist Vadim Captari, care a revalorificat adevăratele pagini de glorie și eroism ale strămoșilor noștri.
Educarea elevilor în spiritul înaltelor virtuți patriotice cât și respectul față de cultura ucraineană și românească s-au demonstrat pe parcursul orei educative, prezentate de profesoara-metodistă Larisa Dogolici.
Ora de muzică, consacrată Cobzarului, a fost prezentat de profesorul de muzică Vladimir Rața, care a oferit, în acorduri lirice, valori morale de mare intensitate.
Arta țesutului și a broderiei s-a petrecută cu deosebită semnificație în cadrul orei de literatura ucraineană de către profesoara Aliona Derenevscaia, laureată concursului „Profesorul anului”.
În continuare a avut loc activități și discursurile științifice, prezentate de elevii care activează în cadrul Academiei Mici Bucovinene: Carp Iustina (cl. XI) – „Ion Vatamanu – poet al valoriloreterne”; conferința lucrurilor de autor cu genericul – „Patria mea Ucraina” – Renata Orlova (cl. XI) – „Pagini sângeroase din perioada represiunilor staliniste”, cât și lucrarea „Eu și Franța” realizată de profesoara-metodistă Tatiana Gurghiș.
Cu deosebită măiestrie, și-a expus experiența de muncă,  în fața participanților la seminar, profesoara de georgrafie Andriana Carabciivscaia, învingătoarea Concursului „Învățătoarea anului 2013-2014”.
Punctul culminant al seminarului a fost jocului intelectual cu genericul: „Îmi iubesc baștina” pregătit de directoarea Școlii medii Costiceni, Nelea Muntean, la care au participat cu plăcere toți cei prezenți.
Sergiu Barbuța



































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii