La Costiceni s-a desfășurat un seminar teoretico-practic al directorilor din școlile raionului Noua Sulița

În ziua de 21 noiembrie a anului curent Școala medie „Ion Vatamanu” din localitatea Costiceni a găzduit seminarul raional al directorilor instituțiilor de învățământ mediu.
Seminarul a inclus un program de activitate care a cuprins câteva compartimente teoretico-practice.
După vizita oficială întreprinsă la Muzeul de studiere a ținutului natal, oaspeții au asistat la ore ce au inclus momente de educație patriotică, dragoste față de cultură și artă națională, precum și valorificarea trecutului istoric, prin care a fost dat să treacă poporul nostru.
Ora de istorie: „Eroismul poporului nostru în anii celui de-al doilea război mondial” a fost susținută de profesorul metodist Vadim Captari, care a revalorificat adevăratele pagini de glorie și eroism ale strămoșilor noștri.
Educarea elevilor în spiritul înaltelor virtuți patriotice cât și respectul față de cultura ucraineană și românească s-au demonstrat pe parcursul orei educative, prezentate de profesoara-metodistă Larisa Dogolici.
Ora de muzică, consacrată Cobzarului, a fost prezentat de profesorul de muzică Vladimir Rața, care a oferit, în acorduri lirice, valori morale de mare intensitate.
Arta țesutului și a broderiei s-a petrecută cu deosebită semnificație în cadrul orei de literatura ucraineană de către profesoara Aliona Derenevscaia, laureată concursului „Profesorul anului”.
În continuare a avut loc activități și discursurile științifice, prezentate de elevii care activează în cadrul Academiei Mici Bucovinene: Carp Iustina (cl. XI) – „Ion Vatamanu – poet al valoriloreterne”; conferința lucrurilor de autor cu genericul – „Patria mea Ucraina” – Renata Orlova (cl. XI) – „Pagini sângeroase din perioada represiunilor staliniste”, cât și lucrarea „Eu și Franța” realizată de profesoara-metodistă Tatiana Gurghiș.
Cu deosebită măiestrie, și-a expus experiența de muncă,  în fața participanților la seminar, profesoara de georgrafie Andriana Carabciivscaia, învingătoarea Concursului „Învățătoarea anului 2013-2014”.
Punctul culminant al seminarului a fost jocului intelectual cu genericul: „Îmi iubesc baștina” pregătit de directoarea Școlii medii Costiceni, Nelea Muntean, la care au participat cu plăcere toți cei prezenți.
Sergiu BarbuțaComentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media